Mъжко облекло: Как да изберете правилните размери

Без значение колко висококачествени и стилни са вашите дрехи, ако не стоят правилно, те никога няма да изглеждат добре. И докато женската мода често е по-прощаваща, мъжкото облекло не е чак толкова. Изборът на неправилен размер, може да направи дори най-доброто облекло да изглежда не както трябва, докато правилния може да изведе външния ви вид на следващото ниво.

Размери в мъжкото облекло

И така, как да сте сигурни, че ще изберете точните размери на дрехите? Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да започнете.

Вземете с точност размерите

Първата стъпка в намирането на правилното прилягане е да знаете вашите размери. Трябва да измерите гърдите, талията, бедрата, както и височината. Тези измервания ще ви дадат основа за това какъв размер дрехи трябва да носите.

Пробвайте дрехи в магазина

Когато пазарувате дрехи, най-добре е да ги пробвате в магазина. Това ще ви даде възможност да видите как стоят, дали прилягат правилно на фигурата ви и най-вече, как се чувствате. Ако пазарувате онлайн, уверете се, че сте запознати с таблицата с размери на марката и че сте се измерили правилно, преди да направите покупка.

Съобразете се със стила на дрехата

Различните стилове дрехи ще стоят по различен начин, дори ако са с еднакъв размер. Например, сакото може да стои различно от спортното палто, дори ако и двете са етикетирани като размер 42. Уверете се, че сте взели под внимание стила на дрехата, когато избирате правилната кройка.

Размери - сако, дънки, мъжки ризи
Размери в мъжкото облекло

Размерите зависят от марката и модела

Размерът на панталона не е надежден индикатор за общия ви размер, тъй като може да варира значително от марка до марка. Вместо това се съсредоточете върху измерването на талията си, когато избирате панталони.

Обърнете внимание на прилягането при раменете и гърдите

Прилепването през раменете и гърдите е един от най-важните аспекти на мъжкото облекло. Раменете трябва да прилягат удобно, без да са прекалено стегнати или прекалено отпуснати, а гърдите трябва да са плътно прилепнали, но не и да ги стягат. Обърнете специално внимание на това как дрехата стои в тези области, тъй като това може да повлияе значително на цялостния вид на вашето облекло.

Функционалност при някои облекла

Някои облекла, като блейзъри и спортни палта, може да имат регулируеми елементи като копчета или раздели на гърба, които могат да помогнат за създаване на по-персонализирана кройка. Потърсете тези функции, когато пазарувате дрехи, тъй като те могат да бъдат спасителни, ако се колебаете или ако трябва да направите малки корекции на кройката.

В заключение, точният размер е един от най-важните аспекти на доброто обличане и е изключително важно да му обръщате голямо внимание, когато пазарувате дрехи. Когато знаете мерките си и пробвате дрехите в магазина, веднага може да разберете дали това е вашия модел. Ако, предпочитате пазаруването онлайн, трябва да се ръководите от таблицата с размери, която е описана под всеки един артикул.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *